ANKARA / MAMAK - Şehit Teğmen Ertuğrul Pilatin İlkokulu

May

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

May

Ankara Çömlek Atölyesi'nin katılımları ve katkılarıyla okulumuzda çömlek yapma atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.

Mrt

Vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlık ve egemenlik aşkını destanlaştıran Çanakkale Zaferi'nin 109.yıldönümünü okulumuzda düzenlenen bir programla andık.

Mrt

Büyük mücadeleler ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşımızın ardından, Mehmet Akif ERSOY'un 12 Mart 1921'de kahraman ordumuza ve milletimize hitaben yazdığı İstiklâl Marşı'nın milli marşımız olarak kabulünün 103. yılı etkinlikleri okulumuzda gerçekleştirildi.

Mrt

Afetlerde risk azaltımı; afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındırır ve bu konuda sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasıdır.

Mrt

Okulumuzda "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Etkinlikleri" kapsamında sınıflar bazında "İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuzda "Atasözleri ve Deyimler Sergisi" açıldı.

Mrt

"06 Şubat 2024 Deprem Programı Etkinliği" kapsamında sınıflarımızda deprem konulu eğitici ve bilgilendirici sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Mrt

Okulumuz 4-B sınıfı öğrencileri cumhuriyetimizin 100. yılına özel "100.Yıl 100 Bayrak Sergisi" hazırladılar.

Mrt

"1.Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şbt

6 Subat 2023 Kahramanmaraş merkezli ve onbir ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını  kaybeden tüm vatandaşlarımız için

bir dakikalik saygı duruşunda duruldu.Asrın felaketi olarak nitelendirilen bu afetin bir daha yaşanmaması ve deprem farkındalığının ülkemizde artması ümidiyle...

Şbt

Küçük yaşta çocuklarımıza trafik kurallarını anlatmak için hizmet veren ,Trafik Eğitim Tırının parkettiği yerin yanında bulunan alanda oluşturulan trafik Eğitim Pisti'nde çocuklar akülü arabalara binerek trafik eğitimi aldılar. Eğitim brandası ve akülü araçlarla tır yakınına kurulan trafik eğitim parkuru sayesinde okul geçit görevlileri ve eğitici personel ile birlikte öğrencilere yaya geçitlerini kullanma, karşıdan karşıya geçme kuralları, okul geçitlerini kullanma kuralları, geçiş önceliği bulunan araçlara yol verme kuralları, geçme ve geçilme kuralları öğretiliyor.Öğrenciler akülü araçlara binmenin heyecanını doyasıya yaşarlarken trafik polislerinin verdiği bilgilerle trafikte uyulması gereken kuralları öğrendiler.

Ock

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesinin ve milli egemenliğin kalbi olan Ankara'ya gelişinin üzerinden 104 yıl geçti.

Ara

12/ 18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında ülkemizin gelişmesinde rol oynayan yerli ve milli araçlarımızı yeni nesile tanıtmak amacıyla 3.ncü sınıf öğrencilerimizle TUSAŞ a  gezi düzenlendi .Çocukların daha çok çizgi filmlerden tanıdığı Hürkuş  ve Gökbey  adlı yerli uçaklarımızı ürettikleri yeri ziyaret ederek  görme fırsatı buldular.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü; sabrı, sevgisi ve özverisi ile öğrencilerinin yolunu aydınlatan tüm öğretmenlere ithaf edilmiştir. Bu özel gün,tüm  öğretmenlerimize kutlu olsun.