ANKARA / MAMAK - Şehit Teğmen Ertuğrul Pilatin İlkokulu

Ara

12/ 18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında ülkemizin gelişmesinde rol oynayan yerli ve milli araçlarımızı yeni nesile tanıtmak amacıyla 3.ncü sınıf öğrencilerimizle TUSAŞ a  gezi düzenlendi .Çocukların daha çok çizgi filmlerden tanıdığı Hürkuş  ve Gökbey  adlı yerli uçaklarımızı ürettikleri yeri ziyaret ederek  görme fırsatı buldular.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü; sabrı, sevgisi ve özverisi ile öğrencilerinin yolunu aydınlatan tüm öğretmenlere ithaf edilmiştir. Bu özel gün,tüm  öğretmenlerimize kutlu olsun.

Ara

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde saygı ve minnetle andık.

Ara

Okul müdürümüz Veyis ŞAKRUCU anasınıfı ve ilkokul öğrencileri ziyaret ederek 2023/2024 eğitim, öğretim yılının  okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ara

Okul Müdürümüz Veyis ŞAKRUCU 01.11.2023 tarihinde okulumuzdaki görevine başladı.

Nis

Projemiz okul öncesi dönemde etkili bir matematik eğitimi alan çocuk, beceri ve yeteneklerini geliştirirken matematikten yardım alır. Matematik çalışmaları çocukların keşfetmelerine, olayları daha rahat anlamlandırabilmelerine, tartışmalarına ve fikirlerini uygulayabilmelerine olanak sağlayacak şekilde uygulanmalıdır. Biz de buradan yola çıkarak çocuklara erken yaşta oyun ve çeşitli eğlenceli etkinliklerle matematik eğitimi vermeyi planlıyoruz.Etkinliklerimiz materyal tasarlama,dijital oyun,mutfak atölyesi,taş boyama,müzik gibi çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlayacağız.Okul öncesi öğretmenimiz  Didem ÜNAL ve öğrencileri bu projede yer alacaktır.Kendilerine başarılar dileriz.

Nis

Projemiz çocuklarımızın hem zihinsel hem fiziksel açıdan oyun oynamaları çok önemlidir. Teknolojinin etrafımızı sardığı son dönemlerde çocuklarımı tablet, bilgisayar bağımlılığı yaşamaktadırlar.Hepimizin çocukluğunda oynadıkları kültürden gelen oyunlarımızın yerini dijital çağ aldığı  için artık sokaklarda bahçelerde geçmişten gelen oyunlarımız oynanmamaktadır.Hem   çocukları hem de aileleri oyuna katarak unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar canlandırmayı ve çocukların sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.Okul öncesi öğretmenimiz Neriman Turan ve öğrencileri bu projede yer alacaktır.Kendilerine başarılar dileriz.

Ara

2021  Yılı  Okulumuz e-twennig projeler kapsamında ulusal kalite etiketi alarak ödüllendirildik. Başta emeği geçen Anasınıf öğretmenimiz Sinem Hanım ve Müdür Yardımcımız Ahmet Öğretmenimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

"HAYATA BİR EL VER" eTwinning Projesi tamamlandı.

Ankara Mamak Habibe Mehmet Kaya Anaokulu 2022 yılında Erasmus+ KA101 ''Hayata Bir El Ver" Projesi hibelendirilmiştir. Bu proje ile Habibe Mehmet Kaya Anaokulu Proje Ekibi İspanya'da Pecs yönteminin nasıl uygulandığını işbaşı gözlem olarak incelediler. Deneyimlerini biz okul öncesi öğretmenleriyle paylaşmak ve proje yaygınlaştırmasınamacıyla aynı isimle bir eTwinning projesi geliştirilmiştir. Okulumuz öğretmenlerinden Sinem ÖZGÜL öğrencileri ile bu projede yer almışlardı.  Duygularımız ile ilgili etkinlikleri Pecs yöntemini kullanarak uygululamışlardır. Proje birçok kazanım ile tamamlanmıştır. Böyle güzel çalışmalarda görev alan öğretmenimizi ve çok çalışan miniklerimizi kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.

Nis

Sağlıklı sosyal gelişim gösteren çocuklar çevreye uyum sağlamada büyük başarı gösterirler. Sanat ile çocuğun temel kavramları algılaması, muhakeme etmesi, dikkat etmesi, karşılaştırması ve geliştirmesi sağlanabilir. Sanat, çocukların kişilik gelişimine ve problem çözme yeteneğine büyük katkı sağlarken aynı zamanda duygusal gelişimlerini de ortaya koymaktadır. En iyi öğrenme modeli, yaparak yaşayarak öğrenilen sanat dalları, çocukların motor becerilerini büyük ölçüde geliştirir. Çocukların zeka gelişimine katkıda bulunarak disiplinler arası öğrenmeyi etkili hale getirmeyi amaçlayan "THE LITTLE HANDS IN ART" Projesi

Türkiye'den 10

Arnavutluk'tan 1

Bulgaristan'dan 1

İspanya'dan 1

Kuzey Makedonya'dan 1

Romanya'dan 1

Ürdün'den 1 öğretmenin katılımı ile

tamamlanmıştır.

Projeye katkı sağlayan Sinem Özgül Öğretmenimizi tebrik, eder başarılar dileriz.

Children with healthy social development show great success in adapting to the environment. With art, the child's perception, reasoning, attention, comparison and development of basic concepts can be achieved.While making a great contribution to children's personality development and problem solving ability, art also reveals their emotional development. The best learning model, the branches of art learned by doing, greatly improves the motor skills of children."THE LITTLE HANDS IN ART" Project, which aims to make interdisciplinary learning effective by contributing to the intelligence development of children

10 from Turkey

1 from Albania

1 from Bulgaria

1 from Spain

1 from North Macedonia

1 from Romania

With the participation of 1 teacher from Jordan

completed.

We congratulate our teacher Sinem Özgül who contributed to the project and wish her success.

Nis

"TEKNOLOJİNİN İÇİNDEN GEÇ,DOĞAYI SEÇ" eTwinning Projesi  Başlıyor.

Dijital çağın getirileri ile birlikte çocuklarımız da ekran bağımlılığı artmaktadır. Ekran bağımlılığı sadece çocuklar üzerinde değil aile ilişkilerinde de olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Alışkanlığın Bağımlılığa dönüşmemesi, doğayla yeniden bağ kurmak adına, doğada etkinliklerle harmanlanmış bir  programla okulöncesi çocuklarımızı tüketicilikten ve ekran bağımlılığından uzak tutmak amacıyla "Teknolojinin içinden geç, Doğayı seç" projesi geliştirilmiştir.

Projede görev alan Okul Öncesi Öğretmenimiz Sinem Özgül ve öğrencilerine başarılar dileriz.